Neden Freelance?

   Keystil        13 Aralık 2013 Cuma        21:16

Neden Freelance?

Freelance Grafik Tasarım, bir tasarımcının belirli çalışma saatlerine bağlı kalmadan, ofis ortamında hazır şablonlar kullanmadan, aracı olmadan tamamen birebir müşteri kontağı ile tasarımlarını üretmesidir. Tasarımcı ve müşteri tamamen özgürdür.

“Bugün git yarın gel” mantığı yoktur.

Ücretlendirme tamamen işin özelliğine göre belirlenir ve işin her aşamasında müşterinin müdahale imkanı vardır. Standart çalışma saati koşulları olmadığından, tasarımcı işe maksimum özeni gösterir ve en özgün tasarımın ortaya çıkması için uğraşır.

İnternet üzerinden tasarımcıya 7/24 ulaşma imkanı vardır. Tasarımcı sadece yaptığı işe odaklandığı için, en iyisini yapmaya özen gösterir ve bunun yanında yapılan iş en kısa sürede teslim edilir.

“Dükkan” mantığı yoktur ve bunun en büyük avantajı ise, tıpkı bir müşterinin tasarımcı seçtiği gibi, tasarımcının da “müşteri seçme” hakkı vardır.

Bu durum ilk bakışta negatif bir etki yaratacak gibi görünse de, tasarımcı bir işe başlamadan önce projesini kafasında canlandırır. Üstesinden gelemeyeceği veya istenileni veremeyeceği bir projeye başlamaz.

Oysa ki “dükkan” mantığı ile çalışan günümüz ofis tasarımcıları gelen her işi malesef almak zorundadırlar ve iyi/kötü demeden işi teslim etmekle yükümlüdürler. Bu durum da işin kalitesini düşürmektedir. Tüm bunların yanı sıra, freelance olarak çalışılacak bir tasarımcının da zaman ve para kaybı olmaması bakımından iyi bir seçim olması gerekmektedir. Bir logo, bir kurumsal çalışma, bir sembol küçük bir detay gibi görünse de, kalitesi ve formatı ile iş hayatındaki başarının başlangıç noktasıdır.

Freelance Çalışma Şekliyle;

  • Aylık elaman giderlerinden olan sabit maaş, sigorta, yemek v.b. giderleri ödemez, sadece yapılacak işin ücretini ödeyerek kar etmiş olursunuz.
  • Ajansların vermiş olduğu fiyatların aşağısında işlerinizi yaptırırarak kar etmiş olursunuz. Hizmetlerin tümünü tek elden aldığınız için, işin akıbetinde çeşitli sorunlarla karşılaşmazsınız.
  • Mesai saatleri olmadığı, çeşitli departmanlardan oluşmadığı için işiniz beklemez ve işinizi daha erken teslim alırsınız.
  • Firmalarda bulunan günlük iş trafiğinden uzak, proje odaklı bir çalışma şekli olduğu için daha verimli sonuçlar alırsınız. Bu avantajlar düşünüldüğünde, freelance çalışma şeklinin firmalar için oldukça kazançlı olduğu görülmektedir.

  • Yazıyı Paylaş: